"Şampon" ("Shampoo")

1975

Sinopsis

Un frizer celebru din Los Angeles reușește să îi facă pe clienții lui să arate și să se simtă mai bine decât oricând. Pentru că vrea să-și deschidă propriul salon, el caută finanțare, abordând un om de afaceri cu care, fără știrea acestuia, are nepermis de multe în comun.
George (Warren Beatty) este unul dintre cei mai căutați bărați din Los Angel es. Vorbim despre un frizer care îi face pe clienții lui să arate și să se simtă mai bine ca niciodată. Încurajat de Jill (Goldie Hawn), iubita lui, să își deschidă propriul salon, acesta îl abordează pe omul de afaceri Lester (Jack Warden) pentru finanțare. Ceea ce Lester nu știe este faptul că George are realții intime cu soția (Lee Grant), cu amanta (Julie Christie), dar și cu fiica lui (Carrie Fisher), care este adolescentă. Oare este în stare Georege să iasă basma curată și să obțină finanțare sau se va aventura în și mai multe “afaceri” scandaloase?
Pelicula i-a adus lui Lee Grant un premiu Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar. De asemenea, “Shampoo” a obținut trei nominalizări la Oscar, o nominlaizare la BAFTA Awards și cinci la Globurile de Aur.


  • Goldie Hawn

    Goldie Hawn

    dansatoare, actriţă şi producătoare de film americană (21 noiembrie 1945)

Comentarii

Adaugă un comentariu

Nu există comentarii încă. Fii primul care pune comentariu!

  •