"Harry Potter şi Prinţul Semipur" ("Harry Potter and the Half-Blood Prince")

2009

Sinopsis

Vara este în toi, dar o ceaţă neobişnuită pentru acest anotimp pluteşte peste tot. Harry este în camera sa, aşteptând ca pe ace vizita profesorului Dumbledore. Una dintre ultimele ocazii în care l-a vazut pe director a fost când acesta purta un duel aprig cu Lordul Cap-de-Mort, iar lui Harry nu-i vine să creadă că însuşi profesorul Dumbledore îşi va face apariţia în casa familiei Dursley.
De ce îl vizitează acum? Ce este atât de important, încât nu poate aştepta până când Harry se va întoarce la Hogwarts peste câteva săptămâni?
Al şaselea an la Hogwarts al lui Harry a debutat deja într-un mod ciudat, dat fiind că Lumea Încuiată şi cea Magică încep să se împletească.
Voldemort îşi face simţită prezenţa atât în Lumea Încuiaţilor, cât şi în cea a vrăjitorilor, iar Hogwarts nu mai este locul sigur ce a fost cândva. Harry suspectează că pericolul zace chiar în castel, însă Dumbledore este preocupat de pregătirea lui pentru lupta finală ce ştie că se apropie cu repeziciune. Cei doi lucrează să găsească cheia ce va deschide defensiva lui Voldemort, iar pentru aceasta, Dumbledore îl recrutează pe vechiul sau prieten şi coleg, Profesorul Horace Slughorn, despre care crede că deţine informaţii cruciale. Între timp, în şcoală hormonii adolescentini îşi fac de cap: Harry se simte atras atât de Ginny, cât şi de Dean Thomas. Iar Lavender Brown a decis că Ron este alesul ei. Şi mai este şi Hermione care fierbe de gelozie, dar care se străduieşte să nu-şi manifeste sentimentele. În timp ce dragostea înfloreşte, un elev stă deoparte. Este determinat să îşi lase amprenta, chiar daca este una întunecată. Dragostea este în aer, însă tragedia este aproape, iar Hogwarts-ul s-ar putea să se schimbe pentru totdeauna.


 • Daniel Radcliffe

  Daniel Radcliffe

  actor englez (23 iulie 1989)
 • Prince

  Prince

  cântăreţ şi compozitor american (7 iunie 1958)
 • Rupert Grint

  Rupert Grint

  actor englez (24 august 1988)

Comentarii

Adaugă un comentariu

Nu există comentarii încă. Fii primul care pune comentariu!

 •