"Amelia"

2009

Sinopsis

Hilary Swank şi Richard Gere fac echipă în filmul inspirat din viaţa aviatoarei Amelia Earhart.
Într-o perioadă în care femeile abia obţinuseră dreptul de a vota, iar meseria de pilot era considerată foarte periculoasă chiar şi pentru bărbaţi, o femeie a îndrăznit să spulbere toate prejudecăţile şi să intre în istorie. Numele ei este Amelia Earhart (Hilary Swank).
Mânată de o curiozitate imensă faţă de tot ceea ce i-ar putea oferi viaţa, Amelia a depăşit toate obstacolele şi a devenit prima femeie pilot care a traversat singură Atlanticul cu avionul. Însă viaţa ei nu s-a rezumat numai la avioane: a scris articole în numeroase publicaţii, a fost designer vestimentar şi a susţinut drepturile femeilor.
Succesul de care s-a bucurat şi felul în care a ajuns cunoscută pe întregul continent american s-au datorat căsniciei tumultoase cu editorul George Putnam (Richard Gere). Uniţi de ambiţii comune, admiraţie unul faţă de celălalt şi o dragoste puternică, Amelia şi George au fost nedespărţiţi chiar dacă, la un moment dat, ea a avut o aventură pasională cu Gene Vidal (Ewan McGregor).
După ce devine prima femeie care pilotează un avion deasupra Atlanticului, Amelia îşi atrage admiraţia tuturor femeilor americane. Până şi Prima Doamnă a Americii, Eleanor Roosevelt (Cherry Jones), îi cere ajutorul şi o felicită pentru ambiţia şi curajul de care a dat dovadă.
Cariera acestei senzaţionale femei va lua sfârşit în 1973, odată cu dispariţia misterioasă în timpul celei mai curajoase aventuri din viaţa ei. La doar 40 de ani, Amelia încearcă, de una singură, să zboare în jurul lumii, convinsă că aşa va deveni cea mai cunoscută femeie a momentului. Şi a avut dreptate!
Actriţa Hilary Swank, deţinătoare a două premii Oscar, întruchipează această figură legendară a Americii. Un film despre o vizionară, despre o luptătoare, despre o legendă: Amelia Earhart.


 • Hilary Swank

  Hilary Swank

  actriţă americană (30 iulie 1974)
 • Richard Gere

  Richard Gere

  actor american (31 august 1949)

Comentarii

Adaugă un comentariu

Nu există comentarii încă. Fii primul care pune comentariu!

 •